Parkeren op Markt binnenkort weer mogelijk

SCHAGEN – Het is vanaf 6 december weer mogelijk om op de Markt in Schagen te parkeren. 

De Winkeliersvereniging en de Stichting Evenementen Schagen (SES) is, samen met de gemeente Schagen, tot dit besluit gekomen. 

De horecaondernemers mochten hun grote terrassen tot eind dit jaar laten staan. Omdat ook bij het Makado Centrum veel parkeerplaatsen tijdelijk zijn verdwenen, werd de parkeerdruk in de stad steeds groter. 

Op verzoek van de winkeliers in de stad is de horeca nu akkoord gegaan met het eerder weghalen van de grote terrassen. Ook wordt de belijning op het straatwerk verwijderd en worden de parkeerplaatsen weer toegankelijk gemaakt. 

Burgemeester Marjan van Kampen is trots op de samenwerking tussen de ondernemers. “Mooi voorbeeld van Schagen samen sterk”, zegt Van Kampen. 

Vanaf 1 maart 2022, als het terrasseizoen weer wordt geopend, mag de horeca weer grotere terrassen neerzetten.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
4 antwoorden
 1. Muntje
  Muntje zegt:

  Jan nog even een reactie tie van mij, waarom staat dit terras nog uitgebreid en een sta in de weg voor voetgangers en het verkeer uit de nieuwstraat. Er zit geen mens meer op dit terras en vanmorgen op de markt hoorde ik veel mensen klagen over dit obstakel. Waarom Patrick Brakenhof.

  Beantwoorden
 2. Muntje
  Muntje zegt:

  Alleen bij de Smidse staat het terras nog breeduit met een menu bord op het loop gedeelte, waarom zijn ze daar dwars nemen ze daar ook niet hun Verantwoordelijkheid zoals hun collega’s.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: