Parkeerdak Makado blijft ‘s nachts dicht

SCHAGEN – Het parkeerdak van het Makado Centrum in Schagen blijft ook in de toekomst dicht als het winkelcentrum is gesloten. 

Eerder besloot het college in overleg te gaan met het Makado Centrum om het parkeerdak dag en nacht open te houden. Dit vanwege de mogelijke beperkte parkeermogelijkheden in het centrum van Schagen. 

Recent onderzoek leert dat er buiten de openingstijden van het winkelcentrum in de stad voldoende parkeergelegenheid is. 

“Ik vind het vanzelfsprekend dat het parkeerdek gebruikt wordt, waarvoor deze bedoeld is. Namelijk voor bezoekers van onze ondernemers in het centrum. Het blijkt dat er voldoende parkeerplaatsen zijn in de avonduren voor overige parkeerders, zoals inwoners”, meldt wethouder Cor Quint. 

Met de uitbreiding van het winkelcentrum groeit ook het aantal parkeerplaatsen op het dak. Nu zijn er 282 plekken. Dat worden er 429. Hiervan zijn er 75 die moeten worden gecompenseerd omdat ze aan de noordzijde van het Makado en bij ’t Vosje door de uitbreiding verloren zijn gegaan. 

Extra reden om het parkeerdak niet 24 uur per dag open te houden, is dat de gemeente de openbare ruimte in de toekomst autoluwer wil maken en het centrum aantrekkelijker wil maken voor fietsers en voetgangers. 

Er is nog wel onderzocht of er betaald parkeren op het dak kon komen om langparkeerders te weren. Daar is volgens de gemeente op dit moment geen steun voor.

Andere oplossingen voor het parkeren in het centrum van de stad Schagen worden de aankomende tijd onderzocht en uitgewerkt. Deze voorstellen legt het college eerst voor aan de gemeenteraad.

Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: