Papierinzameling Hoep-Noord voldoet aan norm

SCHAGEN – De afwijkende manier om papier in te zamelen in de wijk Hoep-Noord voldoet aan de norm en is maar tijdelijk. Dat antwoordt het college van Burgemeester en Wethouders op vragen van de Seniorenpartij Schagen.

Die partij vroeg onlangs aandacht voor de ‘ongelijkheid’ die is ontstaan bij het beschikbaar stellen van papiercontainers in Hoep-Noord ten opzichte van andere wijken. Sommige wijkbewoners moeten een paar honderd meter overbruggen om hun papier in een tijdelijk geplaatste container kwijt te kunnen.

Bovendien zou een verhoogde instap voor problemen zorgen voor mensen met een beperking.

Het college antwoordt dat er inderdaad sprake is van verschil in de manier waarop papier wordt ingezameld in Hoep Noord, ten opzichte van andere delen van Schagen. Maar, zo zegt het college, deze situatie is tijdelijk.

Het college geeft ook aan geen signalen te hebben ontvangen dat er problemen zijn met de bereikbaarheid van de tijdelijke papiercontainers. Verder stelt het college dat de maximale afstand die bewoners van Hoep Noord af moeten leggen tot de tijdelijke containers binnen de norm is.

Wijkvereniging Groenweg verzorgde de inzameling in de wijken Groeneweg en Hoep Noord. Die stopte hiermee in april vorig jaar door gebrek aan vrijwilligers.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
5 antwoorden
 1. Robin
  Robin zegt:

  Ik zou het wel fijn vinden 1 plek waar je het heen kan brengen.
  De rolcontainer zit vaak snel vol, of is niet geheel geleegd. Dan raak je evengoed naar de afvalbrengstation.
  En het scheelt een container in je assortiment.

  Beantwoorden
   • Leen van Dipten
    Leen van Dipten zegt:

    Het college zegt dat het tijdelijk is. Even een reminder. Het duurt al een kleine 2 jaar. Hoe moeilijk kan het zijn om een permanente oplossing te bedenken. Het ontbreekt hier aan daadkracht en dat is niet de eerste keer.
    Hoe kunnen sommige in Hoep Noord wel een blauwe container hebben?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):