Paasvee weer als vanouds

We kunnen terugkijken op een mooie en geslaagde Paasvee tentoonstelling 2023.  Na 3 jaar afwezigheid in verband met Corona, hebben wij weer als vanouds kunnen genieten van deze regionale Paasvee traditie.

Al vroeg in de ochtend kwamen de dikbillen de markt op. De keurmeesters stonden klaar om hun waardering te uiten. Er zaten dit jaar een paar bijzondere exemplaren tussen hoorde we zo nu en dan door de luidsprekers. De complimenten, lintjes en bekers werden weer door de dames in folklore kledij uitgedeeld. De bezoekers, jong en oud liepen rustig tussen het vee door en keken hun ogen uit. De billen zijn echt heel dik.

En als de runderen in de middag weer huiswaarts keren, volgt er een andere groep bezoekers. De horeca deed vanaf dat moment weer goede zaken.

Toezicht

Dit jaar hebben wij voor het eerst een grote groep studenten van Vonk beroepsopleidingen mogen inzetten als toezichthouders. De samenwerking tussen de studenten, de Ses, politie, boa’s, NS, Rode Kruis en de gemeente is goed verlopen.

Er zijn wat “opstootjes” geweest –  vergelijkbaar met een reguliere uitgaansavond –  maar deze zijn door de genoemde partijen goed opgepakt.

Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):