Paasvee of Paasfeest zonder dieren?

SCHAGEN – Tijdens de afgelopen Paasvee in Schagen is een stier, waarschijnlijk door vermoeidheid en stress, overleden.

Erna zijn er stemmen opgegaan en er is zelfs een petitie rondgegaan om de Paasvee te veranderen in een Paasfeest zonder dieren.

Cameraman Kees Bakker en Kitty Mertz gingen donderdag voor het televisieprogramma ‘Straatpraat’ de goederenmarkt in Schagen op om te vragen wat men daarvan vindt.

De antwoorden op die vraag zijn vrijdag op de oneven uren te zien op Noordkop Centraal TV. Het programma gaat zondag op de oneven uren, met uitzondering van 11.00 uur, op herhaling.

 

 

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
8 antwoorden
 1. Aad
  Aad zegt:

  Niet meer van deze tijd. Maak er gewoon een mooi feest van. Als je ook maar iets met dierenwelzijn hebt hiermee stoppen. Misschien ook eens jongere generaties vragen ipv deze dino’s!
  En traditie…vermeende heksen verbranden was ooit ook een traditie.
  Het was ook traditie om een dier lekker in een weide te laten lopen en een dier nog dier te laten zijn. Tegenwoordig is alles doorgefokt, staan ze voornamelijk op stal en kan zo’n beest geeneens via de natuurlijke weg bevallen.

  Beantwoorden
 2. Leen van Dipten
  Leen van Dipten zegt:

  De oude garde zit vast gebakken in oude denk patronen. Goede argumenten heb ik niet gehoord waarom het zo moet blijven. Ja, het was altijd zo. Heeft van de geïnterviewde ooit nagedacht hoe deze dikbillen zo zijn geworden? Is niet van nature zo. Van de 10 dikbiltentoonstellingen zijn er nog 2 over, hoe zou dat nu komen?
  Tradities zijn veranderingen onderhevig, ook Paasvee in Schagen.
  Nieuwe traditie verzinnen.

  Beantwoorden
  • Sietse
   Sietse zegt:

   Helemaal mee eens Leen. Werkelijk geen enkel argument gehoord. Ik ben er van overtuigd als je op een hogeschool deze vragen zult stellen dat er dan niemand voor behoud van paasvee zal zijn.

   Beantwoorden
 3. Sietse
  Sietse zegt:

  Wellicht een idee om ook wat andere generaties te ondervragen. Mensen onder de 45 kijken heel anders naar zgn tradities en vinden dat we op een andere manier om moeten gaan met de aarde en de dieren. In dit filmpje worden alleen conservatieve 60 plussers gevraagd.

  Beantwoorden
  • Johan de Vet
   Johan de Vet zegt:

   Weet je wat niet meer van deze tijd zou moeten zijn? Halal Slachten.
   Maar daar hoor je zichzelf weldenkend vindend Nederland niet over.

   Beantwoorden
   • Ingrid
    Ingrid zegt:

    Ja goed punt, laten we anno 2024 een rubriekje maken wat er wel/niet van deze tijd is, of nog zou moeten zijn, òf absoluut niet meer is, en dat laatste als eerste nomineren namens ons aller Henk, waarvoor bij voorbaat dank, beste Henk.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):