Oud maar goud voor VV Dirkshorn

DIRKSHORN – Een groep van veertien gepensioneerde mannen komt al tien jaar elke maandagochtend bij elkaar om het complex van voetbalvereniging Dirkshorn te onderhouden.

Ieder vanuit hun eigen voormalige professie, verzorgen de mannen de binnen- én buitenboel tot in de puntjes. Ze plaatsten al honderden meters hekwerk, duizenden tegels om de toegankelijkheid te verbeteren, ze schilderen, timmeren en maken de kleedkamers schoon.

Om stipt 9.00 uur is de groep compleet. Onder het genot van een gebakje en een kopje koffie nemen de mannen eerst de voetbaluitslagen en het nieuws door. Ook de laatste roddels uit Dirkshorn gaan over de kantinetafel. Om 9.45 uur begint iedereen aan z’n klus. 

Profclub AZ komt elk seizoen langs om wedstrijden te spelen bij VV Dirkshorn. Een extra stimulans voor de mannen om het complex met de grootst mogelijke zorg te onderhouden.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):