Opvallend beeld met fors volume

HOLLANDS KROON – “Het is een mooi beeld, staat op een prachtige plek en dat vinden we over 200 jaar ook nog zo”, zijn de overdenkingen van kunstenaar Rutger Jan Bredewold bij het beeld van Ir. Lely gemaakt door Mari Andriessen. Ir. Lely is de ontwerper van de Afsluitdijk.

Mari Andriessen heeft enorm veel beelden gemaakt na de Tweede Wereldoorlog in verband met herdenken. Hij is opgeleid aan de Rijks Academie in Amsterdam.

Het beeld is van brons en staat op een enorme sokkel waardoor het van de weg goed zichtbaar is. Het beeld heeft een fors volume en staat op de plek waar de Afsluitdijk in 1932 is gesloten.

Deze 76e aflevering van de kunstserie ‘Zien wat je bekijkt’ is gemaakt naar een idee van Rutger Jan Bredewold en Joop Luten. Het camerawerk en montage waren in handen van Joop Luten.

(Video: Joop Luten)

Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: