‘Optoppen’ bestaande woningen hard nodig

SCHAGEN – Woningbouw kan worden versneld door een woonlaag bovenop bestaande woningen te bouwen. Om dit ‘optoppen’ op grote schaal mogelijk te maken, hebben gemeenten en woningcorporaties een handreiking gemaakt.

Daarom lieten 5 provincies en woningkoepel Aedes een handreiking maken. Gedeputeerde Jelle Beemsterboer is blij met de handreiking: “Voor de vele mensen die een woning zoeken, is het belangrijk om alle kansen om woningen te bouwen te benutten.

Optoppen is ook zo’n kans. De provincie Noord-Holland heeft daarom € 2,5 miljoen subsidie beschikbaar voor opgetopte woningen die duurzaam worden gebouwd met biobased of secundaire materialen.”

Optoppen heeft veel voordelen. Doordat er geen grond hoeft worden aangekocht, is het mogelijk om snel en betaalbaar te bouwen. Dit vermindert de druk op de oververhitte grondmarkt. Vaak gaat het om lage flatgebouwen met een constructie die meer kan dragen dan het nu doet.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
8 antwoorden
 1. J
  J zegt:

  Opstapelen die Nederlanders, de gelukzoekers willen graag op de grond wonen. 1 trede op de trap teveel en ze wijzen een huis al af waar een ander 15 jaar voor op de wachtlijst moet.

  Beantwoorden
 2. Maria Bosma- Verkuijlen
  Maria Bosma- Verkuijlen zegt:

  Woningnood is politiek en daarom beleid!
  Geen woning, geen kroning en ee was geen migrant te bekennen. Wel ” gestapelde”
  gastarbeiders die het werk deden dat Nederlanders niet wilden doen.

  Beantwoorden
 3. Opa Nol
  Opa Nol zegt:

  Jelle weer blij en aandacht in de media.

  Optoppen ? Gewoon stoppen met het binnenlaten van immigranten.
  Er blijft gern natuur meer over als we zo doorgaan.
  Echt bizar hoe Nederland in zeer korte tijd veranderd is
  Veel buitenlandse conflicten worden hier uitgevochten. Alles waar onze voorouders voor gevochten hebben is nu als sneeuw voor de zon vertrokken.
  De haat jegens ander gelovigen en verdeeldheid tussen links en rechts groeit als kool.
  Alle ingredienten voor zware ellende !

  Het roer moet om !

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):