Opnieuw subsidie voor thuiswonende ouderen

WARMENHUIZEN – Organisaties die bijdragen aan het behoud en bevorderen van de zelfredzaamheid van thuiswonende ouderen kunnen nu via ZonMw subsidie aanvragen gericht op reablement ter preventie van zorg. In Warmenhuizen loopt een project waarvan de subsidie volgend jaar eindigt.  

Met deze oproep is ZonMw op zoek naar de manier waarop reablement kan bijdragen aan de zelfredzaamheid van ouderen nog voordat er een zorgvraag is. Als voorwaarde geldt dat de gemeente achter de werkwijze van het project moet staan en bij voorkeur betrokken moet zijn als samenwerkingspartner.

Langer Vitaal Thuis is een vertaling van het Deense model ‘Reablement’. Bij het project is een team betrokken bestaande uit diverse disciplines, waaronder wijkverpleegkundige, ergotherapeut, fysiotherapeut, hulp in huishouding en welzijnsmedewerker.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):