Oplevering nieuwbouwwoningen blijft traag  

SCHAGEN – In april zijn in de gemeente Schagen 33 nieuwbouwwoningen opgeleverd. Vorig jaar april waren het er 13. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 30 nieuwbouwwoningen gereed gekomen. Dit waren vorig jaar 59. De cijfers van het tweede kwartaal zijn er nog niet.

In het eerste kwartaal zijn 208 woningen verkocht. Dat was in dezelfde periode vorig jaar 129. Het tweede kwartaal laat wat lagere cijfers zien. Toen werden 129 woningen van eigenaar gewisseld. In het tweede kwartaal dit jaar waren het er 129 en vorig jaar 154.

Het aantal verleende bouwvergunningen laat andere cijfers zien. In de eerste drie maanden van dit jaar werden 77 vergunningen afgegeven. In dezelfde periode vorig jaar waren het er maar 26. Terwijl in het tweede kwartaal slechts 11 en vorig jaar maar 9 vergunningen werden verstrekt. 

De gemiddelde verkoopsom bedroeg in het eerste kwartaal € 308.768,- en in het tweede kwartaal van dit jaar € 321.911,-.

Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: