Openbare laadpaal in NH vaak dichtbij

NOORD-HOLLAND – Uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan blijkt dat publieke laadpunten in Noord-Holland vaak relatief dichtbij zijn. 

De regionale verschillen wat betreft de beschikbaarheid van openbare laadpunten zijn groot. Binnen Noord-Holland varieert de ‘laadpaaldichtheid’ tussen de 220 meter (Amsterdam) en 6,3 kilometer (Hollands Kroon). 

Zonneplan onderzocht dit door het aantal publieke laadpunten per gemeente te delen door de lengte van het wegennet in diezelfde gemeente.

De afstand tot een publiek laadpunt is in Noord-Holland gemiddeld 630 meter, net iets meer dan in Zuid-Holland (610 meter). 

Ter vergelijking: inwoners van Drenthe, waar de laadpaaldichtheid tot de laagste behoort, moeten gemiddeld bijna 5 kilometer rijden voordat ze een publiek laadpunt tegenkomen.

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  We moeten allemaal omgaan met de schaarse middelen van onze gemeente. We betalen er allemaal aan mee via (rijks)belasting en (gemeentelijke) heffingen als WOZ.
  Als er op een hele dag er 8 auto’s (3 x 8 uur is 24 uur) kunnen worden opgeladen is dat beter als dat er 1 auto de gehele week op die plek staat. Dan lijkt het wel of het een “eigen” parkeerplek is. Dat moet het dus zeker niet zijn. Het is een openbare plek en dat moet ook zo blijven. Daarom een streng handhavend optreden aan die auto’s die er steeds maar blijven staan. Het is dan wel zaak dat er een maximale verblijftijd (van maximaal 3 uur) wordt ingesteld met een verkeersbord.
  Het is een taak van onze gemeente Schagen om de openbare ruimte zo goed en ze eerlijk mogelijk beschikbaar te stellen aan iedereen.
  Als je een “eigen” parkeerplek kan maken op je eigen terrein geniet dat ook de voorkeur en betaal je dat dan maar zelf.

Reacties zijn gesloten.