Ook in Noord-Holland Noord stijging infecties

SCHAGEN –  Het aantal coronabesmettingen in Noord-Holland-Noord schiet als een komeet omhoog. Alleen al afgelopen week registreerde de GGD 7.000 besmettingen. Dat is 89% meer dan de week ervoor.

Een opvallend detail uit het cijfermateriaal van GGD Hollands Noorden is dat 14% van alle personen die zijn getest door GGD Hollands Noorden in het buitenland is geweest. Van deze mensen blijkt maar liefst 54% positief. 

Van de geteste personen die niet naar een ander land zijn geweest is 35% positief. 

Vanaf maandag is het niet meer nodig een afspraak te maken voor een boosterprik tegen corona. Vanaf die dag kan iedereen langskomen op het moment dat voor hem of haar het beste uitkomt. Het meenemen van een geldig identiteitsbewijs is noodzakelijk.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. Herman
  Herman zegt:

  Wat een gegoochel met cijfers zo in het artikel. Het zou netter zijn als er zou staan dat er ruim 7% van de mensen in het buitenland een infectie heeft opgelopen. De mensen die niet naar het buitenland zijn geweest, hebben een procentuele lagere kans besmet te raken.

  • Annemiek
   Annemiek zegt:

   Nee herman er staat dat ruim de helft van de mensen die in het buitenland zijn geweest, besmet is geraakt. Dat is een heel ander verhaal dan jouw vertaling.

Reacties zijn gesloten.