Ook horeca in Schagen open op 17 januari

SCHAGEN – Ook de horeca in Schagen doet mee aan de landelijke actie om op 17 januari weer de deuren te openen. 

Koninklijke Horeca Nederland meldt in een persbericht dat de landelijke horeca haar vertrouwen heeft opgezegd in het kabinet. “Wij kunnen niet anders dan opengaan en open blijven”, meldt Johan de Vos namens de belangenorganisatie. 

Meer dan 50 KHN-afdelingen, waaronder Schagen en Alkmaar, hebben besloten om op 17 januari de deuren weer te openen. “Nu voldoende steunmaatregelen vanuit het kabinet uit lijken te blijven, kan de horeca niet anders meer”, schrijft De Vos. 

KNH stoort zich ook aan de achteloze manier waarop met de horeca wordt omgegaan en het gebrek aan empathie voor de branche. 

“Voor de horeca staat het water niet meer tot aan de lippen, inmiddels stroomt het de mond in. We staan op het punt keihard te verzuipen”, schrijft De Vos. 

De horeca kiest voor 17 januari om te voorkomen dat ze de schuld krijgen van een oplopend aantal besmettingen door drukte voor en tijdens de feestdagen. “Want wij zijn ervan overtuigd dat onze branche niet het probleem is”, licht De Vos toe. 

Bij de heropening houdt de horeca zich aan het strikte coronaprotocol dat eerder voor de horeca werd opgesteld. Daarbij staat de gezondheid van de gasten en medewerkers op één.

Delen is leuk
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: