Ook asielopvang in hotel Wieringerwerf

HOLLANDS KROON – In het Van der Valk Hotel Wieringermeer komen asielzoekers. Het COA en Van der Valk zijn dit overeengekomen. Het hotel sluit eind april voor andere gasten.

De gemeente Hollands Kroon kon niet voorkomen dat er al geruchten rondgingen over de opvang van asielzoekers in dit hotel. Er komen 100 asielzoekers.

In een persbericht geeft de gemeente Hollands Kroon aan het heel vervelend te vinden dat mensen het nieuws via geruchten moesten horen. Het lijkt erop dat de gemeente buiten de deal tussen het COA en Van der Valk is gehouden.

De gemeente vindt dat er goede afspraken gemaakt moeten worden. Onder andere over maximale duur van deze tijdelijke opvang en waar de mensen daarna opgevangen gaan worden. Op dit moment worden hier de gesprekken met het COA en hotel van der Valk over gevoerd.

Er komt nog een informatiebijeenkomst voor de inwoners. De datum wordt binnenkort bekend gemaakt.

De 100 opvangplekken zijn de eerste van de 279 opvangplekken die de gemeente verplicht moet realiseren.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.