Onverwacht snel resultaat na vragen VVD

SINT MAARTENSVLOTBRUG – Na de zomer worden maatregelen genomen om de N9 bij Sint Maartensvlotbrug en Burgervlotbrug veiliger te maken. 

Woensdag bracht de lokale VVD fractie een brief naar minister Harbers met de oproep om geld vrij te maken om de oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers in de twee dorpen veiliger te maken. 

Diezelfde dag was er ook overleg tussen de dorpsraden, de gemeente Schagen, de provincie en Rijkswaterstaat. Tijdens dat overleg is toegezegd dat de gewenste maatregelen na de komende zomer worden genomen. 

“Van dat akkoord waren wij niet op de hoogte”, reageert fractievoorzitter Angelique Ligthart van de VVD. Ligthart was eerder wel aanwezig bij besprekingen over de veiligheid op de N9. Die besprekingen waren voor haar de basis om vragen te stellen. 

Ligthart is blij dat er maatregelen worden getroffen. De maatregelen bij Burgervlotbrug zijn onder meer het vergroten van het zebrapad, het plaatsen van waarschuwingsborden en markeringen op het asfalt. 

Bij Sint Maartensvlotbrug komen meer maatregelen. Zo komen er een tweede oversteek voor voetgangers, opstelvakken bij het fietspad, wordt beplanting verwijderd om beter zicht te krijgen, krijgen de fietspaden rode bestrating en worden de oversteekplaatsen verbreed.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Laat hier een ontwerp maken voor de komende 30 jaar. Om elk jaar weer eens een oproep doen voor weer een aanpassing is gewoon slecht en wat wordt beoogd is zeker niet goed voor de plaatselijke veiligheid.
  Als je zwaarverkeer, auto , fietsers en voetgangers hebt moet de oplossing voor altijd goed zijn. Denk hierbij aan een ongelijkvloerse kruising. Kijk naar schoorldam daar is het wel opgelost. Zoiets moet er ook komen voor de overige kruispunten. Voor alle N en A wegen. Dit is een taak voor rijk,

 2. rob
  rob zegt:

  klopt nico en jolanda, net als de turborotonde en fietstunnel die ze bij de kogendijk/afslag bergen willen aanleggen. turborotondes werken niet, in hoorn is hij alweer weg gehaald……

 3. Jolanda en Nico
  Jolanda en Nico zegt:

  Dit is geld over de balk gooien, hier schiet niemand iets mee op 🥵 blijft levensgevaarlijk en een zeer onveilige situatie.

Reacties zijn gesloten.