Onverwacht snel resultaat na vragen VVD

SINT MAARTENSVLOTBRUG – Na de zomer worden maatregelen genomen om de N9 bij Sint Maartensvlotbrug en Burgervlotbrug veiliger te maken. 

Woensdag bracht de lokale VVD fractie een brief naar minister Harbers met de oproep om geld vrij te maken om de oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers in de twee dorpen veiliger te maken. 

Diezelfde dag was er ook overleg tussen de dorpsraden, de gemeente Schagen, de provincie en Rijkswaterstaat. Tijdens dat overleg is toegezegd dat de gewenste maatregelen na de komende zomer worden genomen. 

“Van dat akkoord waren wij niet op de hoogte”, reageert fractievoorzitter Angelique Ligthart van de VVD. Ligthart was eerder wel aanwezig bij besprekingen over de veiligheid op de N9. Die besprekingen waren voor haar de basis om vragen te stellen. 

Ligthart is blij dat er maatregelen worden getroffen. De maatregelen bij Burgervlotbrug zijn onder meer het vergroten van het zebrapad, het plaatsen van waarschuwingsborden en markeringen op het asfalt. 

Bij Sint Maartensvlotbrug komen meer maatregelen. Zo komen er een tweede oversteek voor voetgangers, opstelvakken bij het fietspad, wordt beplanting verwijderd om beter zicht te krijgen, krijgen de fietspaden rode bestrating en worden de oversteekplaatsen verbreed.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
1 antwoord
  1. Jolanda en Nico
    Jolanda en Nico zegt:

    Dit is geld over de balk gooien, hier schiet niemand iets mee op 🥵 blijft levensgevaarlijk en een zeer onveilige situatie.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: