Onderzoek wateroverlast pas eind oktober klaar

SCHAGEN – De evaluatie van de aanpak van de wateroverlast door het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Noord-Holland is vertraagd.

Verwacht wordt dat het rapport aan het einde van deze maand klaar is voor bespreking door het bestuur van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Dit is een maand later dan was toegezegd door de dijkgraaf.

De belangrijkste reden is dat het dagelijks bestuur van mening is dat het rapport op een aantal punten nog niet volledig genoeg is en dat daar meer tijd voor nodig is

In juni viel een ongekende hoeveelheid neerslag in Hollands Noorderkwartier. Vooral de kustregio kreeg het zwaar te verduren. De buien leidden tot wateroverlast.

Bij de evaluatie wordt gekeken naar het technisch functioneren van het watersysteem, het optreden van de crisisbeheersingsorganisatie en de effectiviteit van de crisiscommunicatie en de bereikbaarheid van het hoogheemraadschap.

Omdat de evaluatie nog niet gereed is heeft het dagelijks bestuur besloten de bespreking ervan te verplaatsen naar de vergadering van 27 oktober.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):