Illegale slachterij in Warmenhuizen opgerold

WARMENHUIZEN – De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) en de politie hebben afgelopen zondag een illegale slachterij opgerold in Warmenhuizen.

Op een veehouderij werden 13 karkassen van geslachte schapen gevonden. Op het erf van de veehouderij stonden ook 35 levende schapen.

De nog levende dieren zijn overgedragen aan Comité Dierennoodhulp, een organisatie voor dierenopvang. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit en de politie doen momenteel onderzoek naar 13 verdachten.

Op verschillende opvanglocaties gaan de schapen eerst drie weken in quarantaine. Daar worden ze grondig onderzocht door een dierenarts en volgt bloedonderzoek. Als na drie weken blijkt dat de schapen gezond zijn, mogen ze herplaatst worden. Zij komen dan te wonen bij dierenvrienden waar ze nooit meer het risico lopen geslacht te worden.

Comité Dierennoodhulp vindt het bijzonder treurig dat zoveel schapen niet gered konden worden, maar is daarentegen erg blij dat de nog 35 levende schapen nu echt gered zijn en een mooi en lang leven tegemoet gaan. Voor al deze schapen zoekt Comité Dierennoodhulp nog een fijn huis bij dierenvrienden.

De NVWA en politie controleren extra op illegale slacht rond het Offerfeest van 16 tot en met 18 juni dit jaar. Dankzij een anonieme melding kwam de NVWA de illegale slachterij op het spoor.

(Foto: NVWA)

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.