NTKC komt snel met ontwerpplan Ananasbos

SCHAGERBRUG – De Nederlandse Toeristen Kampeer Club (NTKC) wil over twee á drie weken een definitief ontwerpplan over het Ananasbos in Schagerbrug indienen bij de gemeente Schagen.

Afgelopen weekend hield de NTKC een inloopbijeenkomst voor omwonenden en belangstellenden waarbij het eerste ontwerpplan werd toegelicht. “Op die bijeenkomst kwamen veel mensen af”, vertelt Gerd-Jan Mense, voorzitter afdeling Kennemerland van de NTKC.

De NTKC komt met een ontwerpplan, omdat in het huidige bestemmingsplan van het bos staat dat kamperen niet is toegestaan. “Uiteindelijk willen we kampeerplakken en een sanitair gebouw realiseren op het terrein. Om te kamperen op de kampeerplekken moet aan bepaalde eisen van de NTKC worden voldaan”, laat Mense weten.

Een groot deel van de mensen die aanwezig waren bij de inloopbijeenkomst zijn volgens Mense enthousiast over de plannen. “Ze zijn blij dat er eindelijk iets met het bos gebeurt. Er zijn nog een paar mensen die minder blij zijn met onze plannen. Ze zijn met name bang voor de komst van extra verkeer op de Ruigeweg, maar het is niet aan ons om dat probleem op te lossen.”

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
7 antwoorden
 1. A. Zeevalk
  A. Zeevalk zegt:

  Als de buurt bewoners zich eerst verdiepen hoe de NTKC is ontstaan en hoe zij kampeert en dan ongefundeerde komentaar leveren.

  • Janny
   Janny zegt:

   Als het NTKC nu eens gewoon met de bewoners om de tafel gaat en eerlijk vertelt wat ze gaan doen zou het allemaal een stuk anders kunnen gaan

 2. Gertjan
  Gertjan zegt:

  Onbegrijpelijk. Bijna niemand aan de Ruigeweg is hier blij mee. Het Ananasbos is ontzettend oud en is straks niets meer dan een camping. Het bos is voor de bewoners van Schagen straks niet meer toegankelijk. Slechts enkel voor de leden van deze club. De voorzitter roept hard dat ze alles in overleg willen doen maar trekken zich vervolgens van niemand iets aan.

 3. Nathalie
  Nathalie zegt:

  Nogal wiedes dat veel mensen enthousiast waren als je de leden uitnodigd.
  De buurtbewoners zijn niet enthousiast!

  Kamperen is niet toegestaan, dus willen ze dat er gekampeerd kan worden en sanitair gebouw neerzetten.🙄

  Het extra verkeer is een probleem welke zij niet op willen lossen, maar zij zijn wel degene welke dit probleem gaan creëren.

  Wat een kolder!

 4. Karin van Zon
  Karin van Zon zegt:

  Als je op een inloopbijeenkomst, welke in de ogen van de buurtbewoners, voor de buurtbewoners bestemd is, leden gaat uitnodigen, om te kijken waar hun kampeerplek gaat komen, krijg je inderdaad positieve reacties, van de leden uiteraard.
  De buurtbewoners zelf werden, vooral door de voorziter en nog een ander peroon onbeschoft toegesproken,.
  Zo zouden 2 buurtbewoners liegen, en heeft het ntkc, volgens de voorzitter geld genoeg, en een lange adem om dit te gaan winnen
  We zullen gaan zien hoe dit gaat lopen.
  Ook werden er geen concrete antwoorden op vragen gegeven, en vertelde een ieder van het ntkc iets anders
  Jammer dat Noordkopcentraal de bewoners niet zelf heeft gesproken, dan kom er een heel ander verhaal dan als nu geschetst word

 5. Nathalie
  Nathalie zegt:

  Nogal wiedes dat mensen enthousiast waren over de plannen als je de leden hebt uitgenodigd.
  De buurtbewoners zijn niet enthousiast!

  Kamperen is niet toegestaan, maar we willen dat er gekampeerd kan worden en er een sanitair gebouw komt.

  Het extra verkeer, een probleem welke niet aan hen is om op te lossen maar zij gaan dit probleem wel creëren!

  Alsjeblieft zeg! Wat een kolder!

 6. Janny
  Janny zegt:

  Het is al gauw positief als je ook al je leden uitnodigde die in grote getale aa,wazig waren en niet luisterde naarde buurt

Reacties zijn gesloten.