NRG/PALLAS zien toename in vraag isotopen

PETTEN – De vraag naar medicijnen stijgt sterk, mede als gevolg van de toename van het aantal gevallen van kanker. 

NRG|PALLAS ziet daarom een toename in de vraag naar medische isotopen ten behoeve van nucleaire geneesmiddelen. De productie van de meest toegepaste isotoop voor gerichte kankertherapie, lutetium-177, is het afgelopen jaar verdubbeld. 

Zo’n 25.000 patiënten wereldwijd zijn dit jaar behandeld met deze isotoop die in de Hoge Flux Reactor in Petten is geproduceerd. Lutetium-177 wordt voornamelijk gebruikt bij de behandeling van uitgezaaide prostaatkanker en neuro-endocrine tumoren.

Bertholt Leeftink, CEO NRG|PALLAS: “Om in de toekomst aan de stijgende vraag naar dit soort nucleaire geneesmiddelen te kunnen voldoen, starten wij volgend jaar met de bouw van een isotopen productiefaciliteit (het Nuclear Health Center) en daarna met de bouw van de PALLAS-reactor ter vervanging van de Hoge Flux Reactor in Petten, die al zestig jaar draait.”

Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: