Noordwest start met voeding vanuit eigen keuken

DEN HELDER – Noordwest ziekenhuis start op de locatie Den Helder met gezonde en duurzame voeding vanuit de eigen keuken.

Aantrekkelijke, gezonde en lekkere voeding draagt bij aan de kwaliteit van het verblijf en een sneller herstel van de patiënt. Daarom worden de avondmaaltijden voor patiënten vanaf 1 december op locatie in Den Helder volledig zelf en op duurzame wijze bereid door de eigen koks.

Tot nu toe konden patiënten voor de avondmaaltijd kiezen uit een groot assortiment maaltijden die elders waren bereid. Daar komt dus verandering in. Er is een nieuwe menukaart met maaltijden die volledig in huis worden bereid.

Marco Lagrand, hoofd facility services: ”De gerechten zijn duurzaam en hebben veelal een plantaardige basis, dat is uniek in ziekenhuisland. Door zelf te koken kunnen gerechten ook aangepast worden op basis van allergieën en andere behoeften. Elke dag kan de patiënt kiezen uit 3 menu’s van de chef”.

Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open.Reageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: