Noordwest declareerde 6 miljoen te veel

SCHAGEN –  ​​​​​​​Door een fout in de declaratiesoftware waarmee het Noordwest Ziekenhuis de Covid-zorg registreerde, heeft het ziekenhuis voor de jaren 2022 en 2023 ruim 6 miljoen euro te veel gedeclareerd bij de zorgverzekeraars.

Volgens de afgegeven verklaring zijn Covid-toeslagen gegenereerd en gedeclareerd voor de gehele opnameperiode van de patiënt en niet alleen voor de Covid-zorg. In deze jaren nam de reguliere zorg, na heftige Covid-jaren, namelijk weer toe.

“We vinden het belangrijk dat onze zorgnota’s kloppen. We zijn ons zeer bewust van het belang van zorgvuldig omgaan met publiek geld en van het belang om hierover ook transparant te zijn naar de samenleving en zorgverzekeraars. Vanzelfsprekend herstellen wij deze fout en betalen wij dit bedrag terug. Dit bedrag zal worden verwerkt in de jaarrekening van 2023”, schrijft het ziekenhuis in een verklaring.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):