Noordkop voorbeeldregio voor landelijk beleid

NOORDKOP – De Noordkop is één van de vijf landelijke voorbeeldregio’s als het gaat om kansenontwikkeling voor landelijk gebied. 

Onlangs verscheen het rapport ‘Elke regio telt’. Dat er meer aandacht voor de regio’s nodig is, blijkt uit investeringen die het rijk in Nederland doet. In verhouding komen die investeringen veel vaker terecht in de Randstad en blijft de regio achter.

De Noordkop gaat nu aan de slag met het maken van een ‘Kansenagenda’. Samen met ambtenaren van Binnenlandse Zaken worden gekeken naar kansen op het gebied van vergrijzing, mobiliteit, onderwijs en economie. Om ideeën te realiseren liggen in Den Haag miljoenen klaar.

Wethouder Puck de Nijs zit namens de gemeente Schagen aan tafel. Samen met de burgemeesters van Den Helder en Hollands Kroon gaat ze werken aan de Kansenagenda. Begin volgend jaar moet dat stuk klaar zijn.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):