Noordkop tekent (opnieuw) Woondeal

NOORDKOP – De gemeenten in de kop van Noord-Holland hebben woensdag hun handtekening gezet onder de Woondeal. 

De Woondeal is een document waarin de gemeente, de provincie en het rijk afspraken hebben vastgelegd over het aantal te bouwen woningen. 

Tot 2031 moeten in Noord-Holland noord 40.000 woningen worden gebouwd. Voor de kop van Noord-Holland gaat het om 7.400 woningen. 

Tweederde van die woningen moeten in het betaalbare segment vallen. Dat is een huur van maximaal € 1.000,- of een koopprijs van maximaal €355.000,-. 

Er moet nog een verdeling worden gemaakt van het aantal woningen per gemeente. In Schagen staan in ieder geval 650 nieuwe woningen gepland in Muggenburg-Zuid. In ‘t Zand Noord is plek voor meer dan 250 woningen. 

In Hollands Kroon gaat het om woningen in onder andere Anna Paulowna, ‘t Veld Noord en Winkel. In Den Helder staat woningbouw gepland op verschillende locaties, waaronder 500 woningen bij het Dijkkwartier. 

Opmerkelijk is dat twee jaar geleden eenzelfde overeenkomst werd ondertekend. In juli 2021 werd in Alkmaar een Woondeal ondertekend voor de bouw van 40.000 woningen in Noord-Holland noord tot 2030. Wethouder Jelle Beemsterboer zette toen voor de gemeente Schagen zijn handtekening.

Zie ook: Woondeal Noord-Holland Noord ondertekend (Video)

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Joost Busse
    Joost Busse zegt:

    Op naar pauperwijken vol kansparels !
    U denkt toch niet dat die huizen voor autochtonen zijn he ?

Reacties zijn gesloten.