Nieuwe taxatie nodig voor bouwgrond Burgerbrug

BURGERBRUG – Het college van Schagen heeft besloten dat een nieuwe taxatie nodig is van de bouwgrond voor de ontwikkeling van 10 woningen op het perceel achter de nieuwe school in Burgerbrug.

Het gaat om een plan van het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) Burgerbrug. “Met de eerste taxatie waren wij het niet eens en we hebben een nieuwe taxatie laten uitzetten”, laat wethouder Jelle Beemsterboer weten.

De nieuwe taxatie zal naar verwachting eind januari bekend zijn.

In maart 2021 is tussen de gemeente Schagen en het CPO Burgerbrug een intentieovereenkomst gesloten. Een CPO staat voor een groep inwoners die samen opdracht geven om hun huizen te bouwen.

Dat kan een aannemer zijn, maar ook zelfbouwen is een mogelijkheid. CPO Burgerbrug bestaat uit vooral jongeren uit Burgerbrug. Zij willen duurzame woningen voor zichzelf realiseren.

Avatar foto
Joop Luten was enkele jaren als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakte nieuwsvideo's en richtte zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakte hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):