Nieuwe serie over toekomstige ouderenzorg

SCHAGEN – Noordkop Centraal brengt vanaf komende zondag een nieuwe 15-delige serie over de zorg voor ouderen in de toekomst: ‘Nieuw Oud’.

Nederland en onze regio in het bijzonder vergrijst in snel tempo. In 2030 zijn er 112% meer ouderen in de gemeente Schagen ten opzichte van 2020. En dat terwijl de prognose is dat er 40% minder zorgverleners werkzaam zijn in de kop van Noord-Holland.

Dat vraagt iets van alle inwoners, jong en oud. In de serie brengt Ed van Oerle een bezoek aan tal van organisaties die zich met de zorg voor ouderen bezighouden.

Aan het woord komen onder andere wethouder ouderenzorg Haydar Erol van de gemeente Schagen, Tanja Ineke van Woonzorggroep Samen, maar ook het Mantelzorgcentrum, Wonen Plus Welzijn, de ouderenbonden, een huisarts en Wooncompagnie.

In de eerste aflevering, die komende zondag ieder oneven uur wordt uitgezonden, gaan Ed van Oerle en Kitty Mertz de straat op in ‘t Zand, Warmenhuizen en Waarland om aan passanten te vragen of zij nadenken over hun toekomst.

Het programma wordt elke woensdag herhaald en komt ook als Podcast beschikbaar op www.noordkopcentraal.nl/podcast.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):