Nieuwe ronde energietoeslag

SCHAGEN – Inwoners van de gemeente Schagen die eerder € 800,- energietoeslag hebben gekregen, krijgen nog eens € 500,- om de gestegen energiekosten te kunnen betalen. 

De inwoners hoeven niet zelf aan de bel te trekken. Ze krijgen het bedrag begin oktober automatisch gestort. 

Mensen die in de eerste ronde geen aanvraag hadden gedaan, kunnen dat nu alsnog doen. Op www.schagen.nl/compensatie-van-energiekosten staat welke inwoners gebruik kunnen maken van de regeling. 

Wethouder Puck de Nijs benadrukt dat er geen toetsing achteraf plaatsvindt. 

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
 1. Maria
  Maria zegt:

  Dat bedrag is door de Regering vastgesteld en binnen zeer korte tijd op aangezien de tarieven nog nooit zo hoog geweest zijn zoals nu.

 2. Jans
  Jans zegt:

  Ik vind het bijzonder dat er inwoners in Schagen zonder blijkbaar enige controle € 1300,00 ontvangen en dan te zien dat dit bedrag hoger is dan de jaarrekening die ik betaal.

  • flits
   flits zegt:

   De mensen die het automatisch krijgen zijn al in beeld bij de gemeente, dus een extra controle is dan niet nodig omdat hun inkomen en leefsituatie al bekend is. Alleen de mensen die een laag inkomen hebben en nog niet bekend zijn bij de gemeente zullen een losse aanvraag -voorzien van bewijsstukken- moeten doen en die wordt wel degelijk gecontroleerd.

   Dat jouw jaarrekening erg laag is, is fantastisch – maar vergeet niet dat de mensen waar het hier om gaat voor een heel groot deel afhankelijk zijn van de verhuurder voor maatregelen die het energieverbruik kunnen verlagen.

   • Jans
    Jans zegt:

    Met controle bedoel ik o.a. of de toeslag wel wordt gebruikt waarvoor deze bedoeld is. En niet dat nadat de jaarrekening binnenkomt er nog eens een beroep op de bijzondere bijstand wordt gedaan.

Reacties zijn gesloten.