Nieuwe kunst op rotonde Schagen

SCHAGEN – Op de rotonde in de Zuiderweg ter hoogte van de Witte Paal in Schagen is zondag een nieuw kunstwerk geplaatst. 

Het is een beeld van Elsbeth Stienstra met als titel ‘luister’. Het is vier jaar geleden op initiatief  van toenmalig wethouder Joke Kruit gemaakt. 

Kruit startte destijds een procedure om kunst op de gemeentelijke rotondes te plaatsen. Inwoners van Schagen mochten kiezen uit verschillende kunstwerken. Het beeld van Stienstra kwam als nummer 1 uit de bus. 

Het beeld werd zondag geplaatst. Daarvoor was gekozen omdat het dan rustig is op de weg. Eerder werd al een kunstwerk geplaatst op een rotonde in Tuitjenhorn. De gemeente heeft voor beide kunstwerken een kleine € 30.000,- betaald.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
 1. Dirk
  Dirk zegt:

  Weggegooid geld. Niemand heeft oog voor deze kunst als het goed is tenminste. Juist op deze rotonde heeft iedereen alle aandacht nodig om op het fiets en overig verkeer te letten. En was het niet zo Gemeente Schagen dat het verboden is om binnen een bepaalde afstand van en op een rotonde afleidende zaken te plaatsen die de aandacht van de verkeersdeelnemers trekken. Nooit van gehoord zeker. Maar ja waar hebben deze stadsbestuurders wel verstand van.

  • Ton
   Ton zegt:

   Dat het beeld teveel af leidt is een non-argument.
   Er zijn op deze rotonde ook richtingsborden.
   Dan zouden die ook weg moeten omdat ze teveel afleiden.

   • Dirk
    Dirk zegt:

    Daar heb je gelijk in Ton, ook die leiden af maar richtingborden kan je over het algemeen al van verre lezen Als je ogen goed zijn tenminste. Kunst is ervoor om te bekijken en eventueel te bewonderen. Als je dat hier doet breng je inderdaad de verkeersveiligheid in gevaar. Deze rotonde is voor fietsers nogal gevaarlijk en voor automobilisten slecht te overzien doordat de fietsers van alle kanten ook tegenovergesteld de rotonde oprijden. Dus wil je kunst die plek geven die het verdiend plaats het dan aub op een andere plek.

 2. Joost Busse
  Joost Busse zegt:

  Pardon !!! 30.000 euro ???
  Gemeenschapsgeld.
  Daar kunnen heel wat minder bedeelden een mooie tijd van eten !
  Tja prioriteiten stellen is nooit Schagens beste eigenschap geweest.

Reacties zijn gesloten.