Nieuwe fractievoorzitter CDA Schagen

SCHAGEN – Het CDA in Schagen heeft vanaf 1 juli een nieuwe fractievoorzitter: Debby Burger. 

Burger neemt in het derde kwartaal de positie van Wim Vonk over. Vonk blijft tot het eind van deze raadsperiode wel raadslid voor het CDA.

Vonk is sinds 2018 raadslid voor het CDA in Schagen. In 2022 werd hij fractievoorzitter. “Wim heeft onmiskenbaar zijn stempel gedrukt op de fractie in Schagen. Zijn inzet wordt zeer gewaardeerd”.

Vonk heeft zelf aangegeven om halverwege de raadsperiode, en met oog op de toekomst, plaats te willen maken voor een nieuwe generatie.

“Het CDA is een partij die midden in de samenleving staat en het is een partij met veel potentie voor de toekomst. Graag maak ik daarom ruimte voor een jongere generatie die een nieuwe wind laat waaien met nog steeds een zichtbaar en herkenbaar verhaal voor de hele gemeente Schagen”, vertelt hij.

Debby Burger maakt sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 deel uit van de CDA-fractie. “Wat het raadswerk leuk en interessant maakt, zijn de vele contacten met allerlei mensen. Zelf ben ik altijd op zoek naar de verbinding, naar de ‘1 + 1 = 3 modus’”, vertelt Burger.

Samen met haar fractie wil Burger bouwen aan nieuwe mogelijkheden voor de leefbaarheid van alle inwoners in stad Schagen en de dorpen.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):