Nieuw budget voor starterslening

DEN HELDER – Beginnende kopers op de woningmarkt in Den Helder kunnen ook in 2023 gebruik blijven maken van de gemeentelijke starterslening.

Die lening helpt om de financiering van een eerste woning rond te krijgen. De gemeenteraad heeft maandag op voorstel van het burgemeester en wethouders besloten 1 miljoen euro extra beschikbaar te stellen. Daarmee wordt tijdig voorkomen dat het budget opdroogt.

De starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van de woning en het bedrag dat de starter bij de hypotheekverstrekker kan lenen. Pas na drie jaar begint het aflossen en moet rente worden betaald.

Voorwaarden zijn dat de maximale koopsom van de woning € 225.000,- bedraagt en dat de lening maximaal 20% van de koopsom bedraagt met een maximum van € 35.000,-. De lening geldt voor bestaande- en nieuwbouwwoningen. Het gaat om de koop van een eerste woning.

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: