Na 5 jaar een eigen kantine!

Gepland Nieuws

BURGERBRUG – Na 5 jaar heeft Zorgboerderij ‘t Roode Hart, gevestigd op geitenhouderij ’t Roode Hart, een eigen kantine.

Nico en Wendy Borst zijn in 2015 gestart met hun geiten aan de Grote Sloot in Burgerbrug. Omdat zij beiden genoten van hun nieuwe leven op het platteland, wilden zij dat delen met anderen.

Het was voor hen, beiden afkomstig uit de zorg, een logische stap om in 2017 met een zorgtak te beginnen. Zij boden vanaf toen een dagbesteding aan voor volwassenen en jeugd. Ook hebben zij 4 jaar een logeeropvang voor een meisje aangeboden.

De zorgboerderij is aangesloten bij de Stichting Landzijde. Mede door corona is het fijn een eigen plek te hebben. Het streven is om kleinschalig te blijven. Rond de 4 à 6 personen zodat zij die genoeg aandacht kunnen geven.

Samen met de cliënten zorgen zij voor de geiten, paarden, kippen en koeien. Er is een groentetuin en ook zijn er regelmatig creatieve activiteiten. Alles mag, niks moet! is het motto. Het belangrijkste is voor Nico en Wendy om iemand een mooie dag te bezorgen.

(Foto’s: aangeleverd)

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):