Mysterieuze cadeautjescontainer Tuitjenhorn

TUITJENHORN – Inwoners van Tuitjenhorn keken dit weekend vreemd op toen er op het plein voor de Sint Barbaraschool ineens een mysterieuze container stond. Zelfs de politie kwam onderzoek doen. Het blijkt om een nu al geslaagde actie van het Sinterklaascomité te gaan.

Het Sinterklaascomité doet iedereen geloven dat daar behalve alle cadeautjes voor de kinderen in Tuitjenhorn ook een Piet in is opgesloten. Tijdens de avondintocht op 25 november zoeken kinderen naar een sleutel om zowel Piet als hun cadeautjes veilig te stellen. Het verhaal wordt ondersteund met een lied en een videoclip. Sinds 2021 onderneemt het Sinterklaascomité van Tuitjenhorn allerlei creatieve initiatieven om de intocht tot een heus evenement te maken.

Na de intocht is er een groot feest in Dorpshuis Ahoj. Daar krijgt Sinterklaas cadeautjes van kinderen uit Tuitjenhorn en omgeving in de vorm van knutselwerkjes, dansoptredens, acrobatiek en meer. “Sinterklaas is jarig, maar krijgt zelf nooit een cadeau. Tuitjenhorn gaat hem een onvergetelijke verjaardag geven”, aldus Annekees Meines van het Sinterklaascomité. Opgeven voor ‘Het cadeau van Sinterklaas’ kan via aanmeldensinterklaasshow@hotmail.com.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):