Muizen trekken vrouw op wielen voort

ANNA PAULOWNA – “Je zou het kunnen omschrijven als absurdistisch realisme” stelt Rutger Jan Bredewold als hij kijkt naar het bronzen beeld van Ruth van Weerden dat staat in de galerie ‘Het Filiaal’ in Anna Paulowna. 

Het beeld, vier muizen die een vrouw op ‘steltwielen’ voorttrekken doet Rutger Jan denken aan de waanzinnige ingewikkelde constructies die toneelgroep Dogtroep in haar voorstellingen gebruikte.

Ruth van Weerden is heel divers in haar werkstukken. Haar schilderijen doen heel vaak aan als oud en verweerd en zijn geïnspireerd op grottekeningen. Het zijn materie achtige schilderijen waar je structuren in herkent.

Ze wil de kant van haar fantasie en de dingen die zij waarneemt ook kunnen neerzetten. Het bronzen beeld kan verplaatst worden en de muizen kunnen verder of dichterbij gezet worden. Het is een heel vrolijk makend beeld.

(Video: Joop Luten)

Delen is leuk
Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: