Mooie ’Vuur in de sneeuw’

Acht spelers van toneelvereniging Spot’70 zetten zaterdagavond een bijzonder mooie en geloofwaardige uitvoering van het toneelstuk `Vuur in de sneeuw` op de planken van het dorpshuis in Warmenhuizen.

`Vuur in de sneeuw` speelt zich af in Amerika, waar twee heel verschillende families tegenover elkaar komen te staan. Doordat Jake zijn liefje Rose in elkaar heeft geslagen, worden de families weer met elkaar geconfronteerd, terwijl ze dat  altijd hebben proberen te mijden.

Jake en Rose, heel mooi gespeeld door Astrid en Frans Stam, hebben onstuimig van elkaar gehouden. Na een agressieve uitval van Jake; hij denkt zelfs dat ze dood is, worden Rose en Jake opgevangen door hun beider ouders.

Het is een tragikomisch verhaal dat ook door de andere spelers prachtig wordt gespeeld. Jan Dekker die Frankie, de broer van Jake speelt wordt ook nog in zijn been geschoten.

Joke van Rijn als Lorraine de moeder van Jake gaat heel ver in de liefde voor haar zoon en stuurt haar dochter Sally gespeeld door Gerda van Ommeren weg.

Matthijs van Hout speelt als Baylor en vader van Rose een echte Amerikaan met een geweer binnen handbereik en waarbij de vrouwen achter het aanrecht horen. Marga Pronk, Meg de moeder van Rose heeft het moeilijk met zo’n man. `Vuur in de sneeuw` is nog te zien zaterdagavond 29 januari en zondagmiddag 30 januari.

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):