Molenweid in Wieringerwaard wordt corona-unit

WIERINGERWAARD – Molenweid in Wieringerwaard wordt een tijdelijke noodlocatie voor coronapatiënten in de kop van Noord-Holland. Voluit heet de locatie straks: VVT Covid-unit Noord-Holland-Noord, locatie Molenweid.

Vanuit regionale zorgorganisaties werd de oproep gedaan voor een dergelijke locatie. 

Vanaf maandag 30 maart is Molenweid klaar om coronapatiënten te ontvangen. In Molenweid is op de begane grond een aparte vleugel ingericht, bestaande uit acht appartementen. Hier is in eerste instantie plek voor acht corona patiënten met een mogelijke uitbreiding naar 16 patiënten.

Op deze afdeling liggen mensen die positief getest zijn op het coronavirus. Dit kunnen patiënten zijn die vanuit het ziekenhuis doorgestuurd worden, omdat zij aan de beterende hand zijn, maar nog niet naar huis kunnen. Het kunnen ook patiënten zijn die niet langer thuis verzorgd kunnen worden.

“We zien dat het aantal mensen die besmet zijn met het coronavirus in de regio toeneemt en dat de druk op de ziekenhuizen stijgt”, vertelt Hans Groenendijk, voorzitter Raad van Bestuur Woonzorggroep Samen. “Om de ziekenhuizen te ontlasten en omdat we de ruimte en mogelijkheden hebben om corona patiënten op te vangen, stellen we een deel van Molenweid hiervoor beschikbaar.”

De vleugel in Molenweid wordt strikt geïsoleerd van de rest van het gebouw en heeft een eigen ingang.

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):