Misdrijven Schagen stuk lager

SCHAGEN – Het aantal misdrijven in de gemeente Schagen is dit jaar flink gedaald ten opzichte van de vorige jaren. Over de eerste drie maanden van dit jaar staat de teller op 351 misdrijven tegenover 442 in dezelfde periode vorig jaar. In 2022 werden 389 incidenten geteld.

Ook in de maanden april en mei is dezelfde trend te zien. Dit jaar noteerde de politie 225 misdrijven tegenover 277 vorig jaar en 300 in 2022.

De meest voorkomende soorten misdrijven in 2023 waren 288 delicten fraude zoals uitkeringsfraude, belastingfraude, toeslagenfraude en oplichting en examenfraude en 244 delicten op de weg zoals rijden onder invloed.

Waarom het aantal misdrijven dit jaar lager uitvalt is niet duidelijk. Waarschijnlijk komt het door de sterke economie en werkgelegenheid en toegang tot onderwijs kan ook een rol spelen.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):