Minister Kuipers bezoekt Noordwest ziekenhuis

Den Helder – Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, bracht donderdag een bezoek aan het Spoedplein van het Noordwest ziekenhuis in Den Helder.

Het Spoedplein is het resultaat van een samenwerking tussen Noordwest Ziekenhuisgroep en Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland (HKN). Op het Spoedplein zijn de spoedeisende hulp van Noordwest en de huisartsenpost van HKN volledig geïntegreerd. Het personeel maakt gebruik van gezamenlijke ruimtes, elkaars informatiesystemen, middelen en medicatie.

Op 20 juni is het Spoedplein in gebruik genomen en donderdag mocht minister Kuipers dit aanschouwen.  “Het is prachtig. Wat ik gezien heb is een fantastische samenwerking tussen huisartsen en het ziekenhuis op het terrein van de acute zorg, samen met de regionale ambulancedienst. Dat klinkt heel simpel, maar om dat echt voor elkaar te krijgen betekent heel veel”, zei Kuipers enthousiast.

Avatar foto
Lianne Snel is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeksjournalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):