Mijn kind pest niet

REGIO – GGD Hollands Noorden organiseert dinsdag 23 en woensdag 24 augustus de tweedaagse cursus ‘Met plezier naar school’ voor aanstaande brugklassers uit de gemeenten Hollands Kroon en Schagen.

Naar school gaan kan een drama zijn als je gepest wordt. Zelfs de overgang naar een nieuwe school brengt daar vaak weinig verandering in.

In de praktijk blijkt dat kinderen zelden op eigen kracht van de pesterijen afkomen. Kinderen nemen hun angst voor pesterijen meestal mee naar de nieuwe school.

De cursus is een voorbereiding op de spannende overgang naar het voortgezet onderwijs. Het helpt kinderen hun zelfvertrouwen te vergroten en beter voor zichzelf op te komen.

De curus is bedoeld voor kinderen die op de baisschool erg opzien tegen de overstap naar de nieuwe school, gepest worden, moeilijk vrienden maken, geen nee durven zeggen en regelmatig ruzie hebben zonder dat ze dat eigenlijk willen.

De cursus wordt gegeven op een locatie van het voortgezet onderwijs in de gemeente Schagen. De kosten zijn € 65,- per kind. Het maximaal aantal deelnemers per groep is 12. Voorafgaand aan deze cursus wordt maandag 22 augustus een ouderavond gegeven door de ouders.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u tot vrijdag 27 mei contact opnemen met het team Plezier op School van GGD Hollands Noorden via 088 – 01 00 557 of door een mail te sturen naar plezieropschool@ggdhn.nl.

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):