Microsoft kan nu al starten met bouw datacenter

HOLLANDS KROON – De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) heeft Microsoft toestemming verleend om te starten met de bouw van een datacenter op Het Venster in Middenmeer.

Op basis van de aangeleverde informatie en vooruitlopend op de definitieve vergunning, die naar verwachting op korte termijn wordt verleend, mag Microsoft vast op eigen risico starten met de bouw.

De OD NZKG heeft een zogenaamde gedoogbeslissing afgegeven. Een gedoogbeslissing wordt onder strikte voorwaarden verleend en alleen als de definitieve omgevingsvergunning in zicht is.

De bouwwerkzaamheden zijn op hoofdlijnen getoetst aan brandveiligheid en constructieve eisen. Het is aannemelijk dat de aangevraagde omgevingsvergunning bouw én milieu op korte termijn kan worden verleend. Vooruitlopend daarop mag Microsoft op eigen risico starten met de bouw van het datacenter in Middenmeer.

Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
4 antwoorden
 1. Ben Dover
  Ben Dover zegt:

  Bijzonder. Liander gooit Noord-Holland-Noord op slot voor grootgebruikers van elektriciteit, maar deze oppergrootverbruiker kan gewoon gaan bouwen?

  Beantwoorden
 2. Greetje van Roon
  Greetje van Roon zegt:

  Ik wist niet dat dit alweer toegestaan werd, gezien de problemen met de datacentrum, die er al is. Groot energieverbruik, gebruikt teveel drinkwater als koeling, en loost op de normale sloten dwars door de kop naar de Waddenzee

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: