Met stofzuiger schoongemaakt landschap

SCHAGEN – “Het is een bijna met een stofzuiger schoongemaakt landschap” zijn de woorden die beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold gebruikt om het schilderij ‘Krabbendam’ gemaakt door Pauline Bakker te omschrijven.

Er zit geen vuil, de weg is schoon en er zijn geen obstakels in het landschap. Het geeft een heel verstilde sfeer. Daardoor komt de Westfriese Omringdijk heel goed tot zijn recht. 

Het schilderij hangt in één van de spreekkamers in het gemeentehuis van Schagen. Het is volgens Rutger Jan een echte Pauline Bakker tot 2020. Daarna is ze reliëfs en halfreliëfs gaan maken.

Deze 83e aflevering van de kunstserie ‘Zien wat je bekijkt’ is gemaakt naar een idee van Rutger Jan Bredewold en Joop Luten. Het camerawerk en montage waren in handen van Joop Luten.

(Video: Joop Luten)

Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: