Mensen voor niks naar gemeentehuis

SCHAGEN – Volgens Wens4U zijn meerdere mensen naar het gemeentehuis in Schagen geweest om de plannen te bekijken van Waldervaart Centrum. Zij moesten onverrichter zake naar huis omdat de plannen alleen digitaal zijn in te zien.

Het college zegt te balen van deze toestand en wil voorkomen dat dit nog eens gebeurt. In het verleden is er voor gekozen om bestemmingsplannen alleen digitaal raadpleegbaar te laten zijn op www.ruimtelijkeplannen.nl. en deze niet meer standaard fysiek ter inzage te leggen. 

De reden is dat er vaak geen belangstelling voor was, stelt het college. Het college geeft aan dat als mensen echt geen toegang hebben tot internet en hun vragen zich niet eenvoudig laten beantwoorden in een gesprek met de behandelend ambtenaar, dat dan de fysieke stukken worden toegezonden.

Intern zijn de betrokken collega’s attent gemaakt op de gevolgde werkwijze om wegzending van burgers in de toekomst te voorkomen.

Het college vindt echter niet dat de inzageperiode verlengd moet worden. Het niet op tijd indienen van een zienswijze sluit de mogelijkheid niet uit om te zijner tijd beroep in te stellen.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Reageer op dit artikel
1 antwoord
  1. Peter Scholte
    Peter Scholte zegt:

    He wat jammer nou ! , gelukkig heeft niemand bezwaar kunnen maken zei de ene ambtenaar tegen de andere.

Reacties zijn gesloten.