Meer leegstaande winkel- en horecapanden

HOLLANDS KROON – De winkelgebieden in Hollands Kroon zijn nog niet hersteld van corona. Van de 229 winkel- en horecapanden staan er momenteel negentien leeg, blijkt uit nieuwe cijfers van databureau Locatus.  

Ter vergelijking: in de hele provincie Noord-Holland staat 6,2 procent van alle winkel- en horecapanden leeg, in Hollands Kroon is het 8,3% van wat de gemeente als winkelgebied heeft aangewezen. Landelijk ligt de leegstand op 9,3 procent.

Ook Schagen kampt met veel leegstand. Binnenkort is op Noordkop Centraal TV een reportage te zien over de leegstand in Schagen. Met het vernieuwde Makado-winkelcentrum wil Schagen zich positioneren als aantrekkelijke stad om te winkelen, maar is het aanbod aan winkels daar gevarieerd en volledig genoeg voor?

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Renee
  Renee zegt:

  Beetje bijzonder dat er een foto van winkelhart Niedorp is bijgevoegd ….daar staat geen 1 winkelpand leeg.

  • Martin Arts
   Martin Arts zegt:

   Mogen het Brazilianen zijn? Altijd een open en vrolijke blik op de wereld , mooie muziek, knappe mannen en ook vrouwen natuurlijk. Ik spreek uit ervaring vanuit de tijd dat ik in Amsterdam woonde. Ik had het snel door toen ik er over ging nadenken. Islamitische achtergrond geeft geen enkel plezier aan de stad. Ben blij in Schagen te wonen maar a.u.b. geen hoofddoeken in het straatbeeld. Ze haten ons en onze individuele manier van denken en handelen. Individueel maar op zaterdag brachten de ouders de kinderen van de voetbalclub overal heen. Ik verlang naar het Nederland zonder islamistische invloeden

Reacties zijn gesloten.