Meer en betere woningen in Muggenburg-Zuid

SCHAGEN – De Woonadviescommissie Schagen-Hollands Kroon wil dat er meer woningen worden gebouwd in Muggenburg-Zuid. De gemeente wil 726 woningen laten bouwen, maar de commissie vindt dat dit er 850 moeten worden.

”De woningnood is leidend”, zegt de commissie. Ze raden de gemeente aan meer woningen te bouwen met twee woonlagen (beneden-bovenwoningen) en een extra woonlaag toe te voegen aan de twee appartementenblokken die gebouwd zullen worden. Verder vindt de commissie dat naast een school ook een winkel, een buurthuis en een huisartsenpraktijk moeten komen. De bedoeling van de gemeente is om nultredenwoningen en een hofje voor ouderen te laten bouwen. De commissie vindt dat er dan ook voorzieningen moeten komen die geschikt zijn voor ouderen.

De commissie raadt de gemeente aan toch te gaan voor een fiets- en voetgangerstunnel onder de Zuiderweg. Er moet veel meer geïnvesteerd worden in verkeersveiligheid. Het aantal fietsongevallen neemt namelijk toe. In de afgelopen vijf jaar zijn er 82 ongevallen geweest met letsel tot gevolg (Sweco).  De gemeente moet samen optrekken met de provincie om die tunnel te realiseren.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
5 antwoorden
 1. Bas
  Bas zegt:

  Klinkt allemaal makkelijk om meer en meer te bouwen, maar al die woningen hebben ook parkeerplaatsen nodig. Het wordt krapper en krapper, voller en voller. En dan vindt iedereen het straks weer zo versteend en krap. Volgens mij willen ontwikkelaars altijd voor maximale winst gaan en dus zoveel mogelijk woningen. Als dat hier gepast had, dan hadden ze het vast zelf wel voorgesteld

  Beantwoorden
 2. Leen van Dipten
  Leen van Dipten zegt:

  Langzaam maar zeker vallen de puzzelstukjes in elkaar. Komt er eindelijk het besef dat er véél meer geïnvesteerd moet worden in fietspaden en zeker in een fietspad langs de N245, inclusief fietstunnel onder de Zuiderweg. Tijd om wat voortvarender te werk te gaan.

  Beantwoorden
   • Leen van Dipten
    Leen van Dipten zegt:

    Geachte heer of mevrouw Succes,

    Het zou u sieren om gewoon om onder uw eigen naam te reageren.

    Over uw reactie het volgende. Als u het niet bevalt dat er “andere” mensen hier komen wonen wil ik u het volgende advies geven.
    Pak uw spullen en wandel. Zoek uw droombestemming.
    Met vriendelijke groet

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):