Mariaconcert en Expositie

SCHAGEN – In de Christoforuskerk aan de Molenstraat in Schagen verzorgen het Gemengd koor St. Gregorius en het dameskoor onder leiding van Paul Sanders en Tjeerd van der Ploeg zondag 16 oktober om 15.30 een Maria-concert.

Er klinkt Mariamuziek van de 19e eeuw in de vorm van motetten en korte orgelstukken van componisten als Mendelssohn, Liszt, Rachmaninov, Elgar, Verdi, Alain en Strategier in wisselende bezettingen.

Er wordt solistisch opgetreden, het vrouwenkoor, gemengd koor a capella en met orgel. Bijzonder Zijn vier onbekende Marialiederen voor koor en orgel van Max Reger. In alle Christoforus-concerten wordt zijn honderdste sterfjaar in 2016 herdacht.

Op het voormalige koorbalkon van de kerk is een expositie ingericht met als thema `Ave Maria`. Het geeft in een mengeling van kunst en hier en daar wat kitsch een boeiend beeld van de belangrijke plaats die Maria innam en inneemt in het geloofsleven van katholieken.

De kerk is voor de expositie open van 11.00 tot 12.00 uur en ‘s middags na afloop van het concert. De toegang tot zowel de expositie als het concert is gratis. Na afloop van het concert wordt een deurcolelctie gehouden en bestaat de gelegenheid om met elkaar een glas te drinken.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: