Man slaat na aanhouding ruit van de auto in

‘T ZAND – Een 31-jarige man zonder rijbewijs sloeg, na een aanhouding van de politie op de Parallelweg in ‘t Zand, de ruit in van de auto waarvan hij de bestuurder was.

De bestuurder van de auto werd voor de vijfde keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs. “We vonden het daarom nu wel eens tijd om zijn auto in beslag te nemen om deze dan maar te laten vernietigen”, schrijft Politie Den Helder op Facebook.

“De eigenaar van de auto zat naast hem en was al eerder op de hoogte gebracht dat hij geen rijbewijs had en dat de auto de afmeting van 1 kubieke meter zou krijgen.” De bestuurder besloot om de politie alvast een handje te helpen met het vernietigen van de auto. Volgens de politie sloeg de man zijn eigen raam in, brak hij de spiegels af en verwijderde hij de hendels van het stuurkolom.

“Daarnaast weigerde hij een speekseltest af te leggen, daar wij geen indicatie hadden dat hij ‘gebruikt had’ heeft hij ‘slechts’ een bekeuring van € 280,- gehad”, meldt de politie op Facebook

(Foto’s: Facebook Politie Den Helder)

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):