Man bedreigt minderjarige met steekwapen

ANNA PAULOWNA – De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden van een straatroof, die woensdag 31 januari plaatsvond op de G.C. van Balen Blankenstraat in Anna Paulowna.

Rond 19.40 uur werd een minderjarig slachtoffer uit de gemeente Hollands Kroon al lopend op straat belaagd door twee personen. De verdachten maanden het slachtoffer diens bezittingen af te geven. Hier gaf het slachtoffer geen gehoor aan en is weggerend. Een van de verdachten is achter het slachtoffer aangerend en wist deze uiteindelijk te achterhalen. Onder dreiging van een steekwapen, heeft het slachtoffer uiteindelijk diens bezittingen afgegeven. Vervolgens ging de verdachte er met de buit vandoor.

De politie is direct een onderzoek gestart en heeft één verdachte kunnen aanhouden. Het betreft een 21-jarige man uit de gemeente Hollands Kroon. Zijn rol wordt verder onderzocht. Naar de andere verdachte wordt nog gezocht. Het slachtoffer hoefde geen medische behandeling te ondergaan.

Van de nog niet aangehouden verdachte is het volgende signalement bekend: jongeman, rond de 16 jaar oud, geheel in het zwart gekleed, droeg een bivakmuts en had een huppelloop/lopend op voorvoeten.

Mensen die meer weten kunnen contact opnemen met de politie via 0900 – 88 44.

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):