Lening Oldskoel niet riskant

SCHAGEN – De lening van € 111.337,- die de gemeente Schagen aan Stichting Oldskoel in Burgerbrug heeft verstrekt wordt ingelost bij de subsidieverstrekking. Dit antwoordt het college op vragen van de VVD die van mening is dat de lening een open-eind constructie heeft zonder einddatum voor de terugbetaling.

Het college geeft aan dat zolang de subsidie niet is verstrekt het pand meer waard is geworden doordat het is opgeknapt en dat de gemeente de enige partij is die voor 1 euro het pand terugkoopt.  De provincie heeft intussen subsidie toegekend voor een bedrag van € 69.000,-.

De VVD vindt het vreemd dat de gemeente geen rente in rekening brengt bij de stichting. Het college antwoordt dat de stichting een maatschappelijk doel nastreeft zonder winstoogmerk.

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):