Lege panden niet voor arbeidsmigranten

HOLLANDS KROON – GroenLinks Hollands Kroon weet dat meerdere inwoners in het centrum van Hippolytushoef ongerust zijn over het verbouwen van leegstaande panden met een winkel of horecabestemming voor kamerverhuur aan arbeidsmigranten.

Het college van Hollands Kroon wil voorkomen dat in panden met een horecabestemming arbeidsmigranten worden ondergebracht. Aanleiding hiertoe was de situatie rond het Kerkplein in Hippolytushoef.

GroenLinks wil van het college weten of bij de gemeente vergunningsaanvragen zijn ingediend voor kamerverhuur aan arbeidsmigranten. Kan dit ook gebeuren met panden die een woonbestemming hebben vraagt de fractie.

Tenslotte wil GroenLinks weten wat het college gaat ondernemen als kamerverhuur aan arbeidsmigranten toch plaatsvindt en of zij dan gaat handhaven

Avatar foto
Eugeen Hoekstra is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal, met de specialisaties politiek en zorg. Eugeen schrijft ook geregeld columns en ondervraagt politici in het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):