Leerlingen krijgen hulp na steekincident

SCHAGEN – De leerlingen van Vonk Den Helder die de opleiding Veiligheid en Vakmanschap volgen, hebben donderdagochtend hulp gekregen met de verwerking van het steekincident dat woensdagmiddag plaatsvond op station Schagen.   

Leerlingen van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap waren getuigen van het steekincident, waarbij een conducteur lichtgewond raakte. Een groep rende zelfs achter de verdachten aan.

Op het Vonk Den Helder werd donderdagochtend uitgebreid aandacht besteed aan het steekincident. Om 9.00 uur kwam elke mentorklas bij elkaar. De leerlingen en docenten konden op deze manier met elkaar in gesprek over het incident.

Volgens Hans de Zeeuw, docent op Vonk Den Helder, zijn er leerlingen die enorm geschrokken en aangeslagen zijn. “Er is een leerling die alles heeft gezien en daardoor de hele nacht niet kon slapen.”

De docent geeft aan dat leerlingen werden gefilmd door de verdachten. “Sommige durven zelfs niet meer alleen in de trein te stappen, omdat ze bang zijn dat de verdachten beelden hebben gedeeld via hun telefoon. De leerlingen hebben heldhaftig opgetreden, maar het had veel slechter af kunnen lopen.”

(Foto: Inter Visual Studio)

 

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.