Leerlingen Aloysius leren over oorlog (video)

SCHAGEN –  Leerlingen uit de bovenbouw van de Aloysiusschool in Schagen brachten dinsdag een bezoek aan het Regionaal Museum 1940-1945 Schagen en omstreken om te leren over het thema oorlog. 

De leerlingen bezochten het museum, omdat ze deze week begonnen zijn met het IPC thema ‘Wat als het jou overkomt’, een thema over oorlog. Tijdens het bezoek aan het museum luisterden de kinderen aandachtig naar de verhalen van Niek Jan Grooff en Rico Halstein over de Tweede Wereldoorlog.

Volgens Renee van Ham, onderwijsassistent op de Aloysiusschool, is het bezoek ontzettend leerzaam. “Ze leren vooral hoe het niet moet. Het is belangrijk dat de kinderen weten wat er vroeger is gebeurd.”

Een leerling die al eens een oorlog heeft meegemaakt is de 11-jarige Bayan uit Syrië.  “Het is ontzettend erg wat er bij ons is gebeurd. Toen ik twee jaar was, is ons hele dorp verwoest. Ik hoop dat Syrië ooit zoals Nederland wordt. Een mooi land waar het rustig is.”

 

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):