Laatste rondje voor vuilnisman Jan

SCHAGERBRUG – Deze week is vuilnisman Jan van der Vliet voor de laatste keer aan het werk in onder andere Schagerbrug. Na 40 dienstjaren mag Jan met pensioen.

Jan is een man die niet van veranderingen houdt. Dat trof hij niet. Door de jaren heen is er op vuilnis-gebied veel veranderd. Hij begon als belader. Later haalde hij zijn vrachtwagen rijbewijs en werd hij inval chauffeur. Sinds 1982 werkt hij als vaste chauffeur op de vrachtwagen.

Het grofvuil begon met zakken aan de kant van de weg. Dit werden containers en later weer grijze en groene bakken. Toen kwamen de zijladers. Jan heeft zich bij elke verandering neergelegd en genoot van zijn vaste route en vaste gezichten in de oude gemeente Zijpe.

Jan heeft in de loop der jaren vaste koffie-adressen waar hij wekelijks aanschuift. Bij Willem en Annie Kramer drinkt hij sinds augustus 1977 elke week een bakkie. Vrijdag voor het laatst. Jan’s vrouw Marianne heeft speciaal voor deze gelegenheid appeltaart gebakken. Jan zegt zelf: “Het is wel goed zo…”

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: